The SaddleSore 1600 richtlijnen voor certification

 

Rijders die met succes een SaddleSore- of Bun Burner-rit hebben gecertificeerd, ontvangen een certificaat, een Iron Butt Association-pin en de Iron Butt Association patch.

Elke keer als ik deze richtlijnen lees, lijken ze te ingewikkeld. Ze zijn echter ontwikkeld door een van onze leden die betrokken is bij het bijhouden van gegevens voor verschillende sportevenementen. Het lijdt geen twijfel dat de documentatie-eisen voor deze certificering zwaar zijn, maar wanneer u uw certificaat aan de muur hangt, kunt u gerust zijn, wetende dat we deze aan niemand uitdelen. Als de rit voorbij is, heb je niet alleen een zeer zware rit overleefd, maar heb je ook de documentatie om je beweringen te staven. Hoeveel renners kunnen dat zeggen?

Houd er bij het lezen van de volgende richtlijnen rekening mee dat het ons doel is om een ​​goed gedocumenteerde rit te zien. Als u de richtlijnen niet precies kunt volgen, aarzel dan niet om ons een voorstel te doen. We zullen uw plannen graag bekijken en eventuele wijzigingen in dit formaat accepteren.

Michael Kneebone
President
Iron Butt Association

 

SaddleSore en Bun Burner ritten

  • SS1600K is een SaddleSore rit van 1600 kilometer of 1000 miles in 24 uur 
  • SS1000 is een SaddleSore rit of 1000 miles in 24 uur
  • BB1500 is een Bun Burner rit van of 1500 miles of 2500 kilometer in 36 uur

Een combinatie van een SS1600K en BB1500miles (BB 2500K) is mogelijk om apart te certificeren. Als voorbeeld, in de eerste 24 uur rij je 1600 kilometer en je vervolgt je rit op de tweede dag met een volgende 800 kilometer of meer.