Welcome to Insanity!

Bij de Iron Butt Association draait alles om veilig motorrijden over lange afstanden.

Iron Butt Association zet zich in voor veilig motorrijden over lange afstanden. Hoewel we gevestigd zijn in de Verenigde Staten, hebben we duizenden enthousiaste leden over de hele wereld! Een van onze meer populaire slogans is: "The World Is Our Playground."

 

Wij zijn een vereniging met meer dan 53.000 leden die het rijden over lange afstanden promoot, terwijl we veilige ritten in gedachten houden, evenals vrienden die samenkomen om de afstand te rijden. We promoten veel uitdagingen op lange afstand binnen de Benelux en omringende landen zoals Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en hebben onlangs de uitdaging opengesteld voor mensen die in Frankrijk, Italië en Polen wonen. Ze worden ook automatisch lid van de wereldwijde Iron Butt Association Club als een van de finishers/leden.

 


De IBA is in de VS opgericht door Michael Kneebone. Als onafhankelijke afdeling vertegenwoordigen wij de IBA in de Benelux, Duitsland en omringende landen.
De IBA heeft geen traditioneel lidmaatschap en we hebben geen jaarlijkse contributie of formele vergaderingen. Er is maar één manier om lid te worden, namelijk een IBA gecertificeerde rit met succes voltooien en de succesvolle certificering van die rit.
Hiervoor plant u een rit, rijdt en documenteert u deze. U stuurt ons de bewijzen per e-mail en wij controleren uw reis.
Als alles correct is gedocumenteerd en de rit voldoet aan de IBA criteria, dan ontvang je een wereldwijd uniek IBA-nummer, een bijbehorend certificaat en wordt je rit vereeuwigd in de Hall of Fame.
Een goed begin is bijvoorbeeld de Saddle Sore 1000, 1000 mijl (of 1600 kilometer) in minder dan 24 uur.


Kies in het menu voor SaddleSore IBA rides voor meer informatie.
 

U kunt ons ook vinden op Facebook of in het IBA Benelux Forum.

 

2647
Rides
5594288
Total kilometers

Which motorcycle brand is the most popular for long distance riding

898
BMW
563
Honda
323
Harley-Davidson